Två flyttlastbilar utanför bostad

Internationell flyttfirma

Söker du en flyttfirma som är van vid internationella flyttuppdrag så hjälper vi dig gärna. Vi har en gedigen kunskap av dessa uppdrag och erbjuder internationell flytthjälp till privatpersoner och företag samt alla andra som har ett behov.

Försäkrade

Trafiktillstånd

50% RUT-avdrag

Goda kundrecensioner

Gratis prisförslag

Varför välja oss?

Vi har en bred och gedigen kunskap av olika internationella flyttningar till olika länder. Naturligtvis har vi koll på alla de dokument, försäkringar och tillstånd som krävs vid internationella flyttuppdrag.

Kontakta oss gärna och berätta om din flytt så kan vi säkerligen diskutera oss fram till en passande lösning som även passar din flyttbudget.

Våra flyttgubbar bredvid en av våra lastbilar

Trygghet vid en internationell flytt

Som internationell flyttfirma tycker vi att det är mycket viktigt att du känner dig trygg med oss och vårt arbete.

Då vi har en djup kunskap om flyttbranschen, även internationellt, så vet vi vad som krävs för att en flytt ska löpa på smidigt och utan missöden. Naturligtvis skyddar vi allt som vi ansvarar för på bästa sätt så att inga onödiga skador uppkommer på bohag eller inventarier.

Vid hanteringen använder vi skyddsplast, bubbelplast, filtar, täcken för att skydda allt samtidigt som vi är mycket försiktiga när vi bär. Vi använder oss av spännband så att allt ligger stadigt på vår flyttbil. När vi kör vår flyttbil är vi naturligtvis mycket försiktiga så att inga onödiga skador inträffar. Men om det mot förmodan skulle hända något under flytten eller transporten så har vi naturligtvis försäkringar som täcker en sådan skada vilket betyder att full ersättning erhålls.

En annan viktig sak som många inte kanske tänker på är trafiktillståndet för godstrafik vilket vi har via Transportstyrelsen. Anlita aldrig en flyttfirma som saknar detta tillstånd, det kan faktiskt gå så illa att försäkringen inte täcker om det skulle inträffa en olycka. Den som anlitar en flyttfirma har också ett beställaransvar vilket går att läsa om på Transportstyrelsens webbplats.

Vi på Flytt & Städ AMA Sverige AB är redo att hjälpa dig med din internationella flytt.

RUTAVDRAGET

Från och med den 1 augusti 2016 gäller rut-avdrag även för flyttjänster.

Rut-avdraget gäller dock endast privatpersoner. Företag, föreningar, statliga eller kommunala bolag samt dödsbo har inte rätt till rut-avdrag.

Tre flyttlastbilar

Flytthjälp internationellt till fast pris

Som internationell flyttfirma erbjuder vi på Flytt & Städ AMA Sverige AB fast pris på våra flyttuppdrag. Det betyder då att inga konstiga eller dolda avgifter tillkommer. Vi hjälper till oavsett vad som önskas, en enkel transport, delar av en flytt eller en hel flytt – vi är flexibla.

Vi erbjuder vanlig traditionell flytthjälp men även flera andra tjänster som exempelvis:

  • Packhjälp
  • Transport av tunga föremål som pianon
  • Olika övriga transporter

Välkommen att kontakta oss inför din internationella flytt eller transport, vi hjälper till med det som önskas av oss till rimliga priser och till god kvalitet.

Flytt & Städ AMA Sverige AB – en seriös och trygg internationell Flyttfirma.

Vi erbjuder en mängd olika internationella flyttjänster till privatpersoner där bohagsflytt är den vanligaste tjänsten.

Exempel på andra tjänster som vi kan hjälpa till med kan vara att transportera ett piano till något av våra grannländer eller längre bort än så om det skulle vara aktuellt, olika typer av transporter och så vidare.

Vid en bohagsflytt kan vi hjälpa till med det som önskas av oss så som vissa delar av en flytt, en mindre flytt eller en mycket stor flytt där vi ansvarar för allt från början till slut.

När vi tar hand om en stor flytt kan vi då hjälpa till att transportera bort det som inte ska med till det nya stället. Kanske är det så att någon vän eller släkting vill ha en möbel, det kan vi hjälpa till med. Om det är så att vissa saker kanske ska kasseras så kan vi hjälpa till att köra bort det till exempelvis kommunens återvinning.

När vi tar hand om hela flytten börjar vi med att plocka ner eller demontera gardiner, lampor som hänger i taket, tavlor på väggarna, hyllor och kanske skruva isär stora och otympliga möbler om det går att göra. Allt för att underlätta hanteringen under själva flytten.

Det som vi kan packa ner i flyttlådor packar vi där då det betyder en lättare hantering. Viktigt är då att vi inte packar dessa för tungt, det ska vara lätt att bära dem.

Naturligtvis är vi alltid mycket försiktiga vid hanteringen av ett bohag. Till vår hjälp har vi bubbelplast, skyddsplast, filtar, täcken och spännband för att täcka in och skydda. Vi bär allt på ett försiktigt sätt så att inga onödiga märken uppstår på möbler eller annat.

På flyttbilen packar vi in allt på ett bra sätt så att lasten ligger fint och stadigt. Även om vi bär och packar in allt på ett bra sätt är det viktigt att vi därefter kör vår flyttbil på ett säkert och försiktigt sätt då färden är lång vid en internationell flytt.

Om det önskas hjälp med att ställa i ordning allt när vi är framme på den nya adressen i det nya landet så hjälper vi till med det. Vi kan även hjälpa till med rengöringen av den gamla bostaden om det skulle vara aktuellt.

Välkommen till en van och erfaren flyttfirma som kan det här med internationell flyttverksamhet.

Naturligtvis hjälper vi olika företag, organisationer, föreningar med olika tjänster inom internationell flytt eller transport.

Vår flyttfirma kan hjälpa till även udda tider om det underlättar för er så som helger och röda dagar. Vi hjälper gärna till så att det blir så fördelaktigt som möjligt, tidsmässigt.

Vi är öppna för enstaka insatser och långvariga samarbeten så kontakta oss gärna när det finns ett behov.

RUT-avdraget som administreras via Skatteverket har nu funnits ett antal år. Begreppet ingår i det som kallas hushållsnära tjänster där flytt är en av dessa tjänster sedan år 2016.

Dock gäller inte RUT-avdraget företag, kommuner, föreningar, organisationer och så vidare. Det gäller enbart för privatpersoner.

När RUT-avdraget används vid exempelvis en internationell flytt reduceras arbetskostnaden med 50%. Det går att använda avdraget vid en flytt inom EU/EES samt Schweiz.

Avdraget gäller då den som kör själva flyttbilen, alltså chauffören. Det går inte att använda avdraget för kostnader i samband med transporten som bränsle eller andra kostnader som exempelvis vägtullar eller båtkostnader.

Det är viktigt att veta, för att kunna nyttja avdraget, att det måste finnas en inkomst så att det finns något att dra av emot i deklarationen.

Maximal avdragsmöjlighet per år är 75000 kr per person eller 150000 kr om det finns två personer folkbokförda under samma tak.

Det kan vara klokt att undersöka med Skatteverket hur mycket det finns kvar att nyttja om flytten ska ske långt bort eller om avdraget använts under stor omfattning tidigare under det aktuella året.

Om det finns frågor på RUT vid en internationell flytt är det bara att kontakta oss så hjälper vi till.

Trafiktillstånd är ett mycket viktigt tillstånd som alla seriösa flyttfirmor har via Transportstyrelsen.

Anlita aldrig en firma inom flytt eller transport som saknar detta tillstånd. Det kan då tyvärr gå riktigt illa om en olycka skulle vara framme.

Kontrollera att firman verkligen har detta tillstånd vilket går att göra på Transportstyrelsens hemsida.

Den som anlitar en flyttfirma för exempelvis en flytt har faktiskt ett beställaransvar att kontrollera om flyttfirma verkligen har detta tillstånd. Det går att läsa mer om detta på Transportstyrelsens hemsida.