Två flyttlastbilar utanför bostad

Flyttfirma Kalmar

Anlita en seriös och trygg flyttfirma i Kalmar med ansvarsförsäkring, trafiktillstånd och F-skatt för att kunna erbjuda 50% RUT-avdrag på arbetskostnaden.

Vi är lyhörda inför dina unika behov och önskemål samtidigt som vi erbjuder ett bra pris för din flytt i Kalmar med omnejd.

Ansvarsförsäkring och tryggt

Trafiktillstånd

50% RUT på arbetet

Många fina kundbetyg

Allt inom flytthjälp

Gratis prisförslag

Varför välja vår flyttfirma?

Som professionell flyttfirma i Kalmar är vi noga med att vår flyttverksamhet är seriös och att vi har alla tillstånd och övriga dokument som krävs vid en flytt.

Det betyder att en flytt med oss är en trygg flytt då vi har ansvarsförsäkring, trafiktillstånd och F-skatt.

Våra flyttgubbar bredvid en av våra lastbilar

En trygg flytt i Kalmar

Som flyttfirma i Kalmar erbjuder vi en trygg flytt då vi efter lång erfarenhet av flyttbranschen vet hur en flytt ska planeras och genomföras för ett optimalt resultat.

Som vi nämnde ovan har vi de tillstånd och försäkringar som krävs, vilket är viktigt för en trygg flytt. Vi har ansvarsförsäkring vilket är viktigt om det skulle inträffa en olycka, trygghet för dig och för oss.

Vår flyttfirma har även Transportstyrelsens trafiktillstånd, precis som alla övriga seriösa flyttfirmor i Kalmar, vilket är ett krav för att få köra gods professionellt på våra vägar.

Vi har även F-skatt som måste finnas på plats för att vi vid flytten ska kunna använda RUT-avdraget som reducerar arbetskostnaden med 50%.

Vår flyttfirma Flytt & Städ AMA Sverige AB är som flyttfirma i Kalmar redo att hjälpa dig med en trygg flytt eller kanske andra tjänster om det skulle vara aktuellt.

RUTAVDRAGET

Från och med den 1 augusti 2016 gäller rutavdrag för flyttjänster.

Rutavdraget gäller endast privatpersoner. Företag, föreningar, statliga eller kommunala bolag samt dödsbo har inte rätt till rutavdrag vid en flytt i exempelvis Kalmar.

Tre flyttlastbilar

Flytthjälp i Kalmar till ett fast pris

Vi vill alltid erbjuda ett fast pris för en flytt vilket minskar risken för missförstånd och otrygghet. Det betyder att det är det fasta priset som gäller utan märkliga tilläggsavgifter.

När du anlitar vår flyttfirma väljer du naturligtvis själv exakt det du önskar hjälp med vilket betyder att vi kan hjälpa dig med en hel flytt, en liten flytt, kanske enbart en enkel flytt av en möbel som är svår att hantera och så vidare.

Förutom vanlig flytthjälp hjälper vi även till med andra närliggande tjänster i Kalmar, exempelvis:

  • Bortforsling av möbler
  • Flyttpackning
  • Pianoflytt
  • Uppackning
  • Olika transporter
  • Tungtransporter

Varmt välkommen att kontakta oss inför din flytt här i Kalmar, vi diskuterar gärna din flytt med dig.

Önskar du nu direkt ett prisförslag för din flytt går det bra att kontakta oss via offertformulär här på hemsidan, via ett vanligt mejl eller genom att ringa oss.

Bohagsflytt är en av våra vanligaste tjänster inom flytthjälp och transport i Kalmar.

Idag är det mycket förmånligt att anlita en flyttfirma i Kalmar för en flytt tack vare RUT-avdraget som reducerar arbetskostnaden med 50%.

Vid en bohagsflytt kan vi hjälpa till med hela flytten eller enbart vissa delar av flytten om det önskas.

Vid en stor flytt där vi tar hand om hela flytten från början till slut kan det exempelvis se ut som följer:

Vi kan hjälpa till att röja undan, sortera och transportera bort det som inte ska flyttas med till den nya adressen.

Det betyder i detta exempel transporter till exempelvis Kalmar kommuns återvinning om något ska kasseras i samband med flytten. Det kanske finns en del av värde som kan säljas via Second hand eller kanske auktionskammare.

Andra saker kanske ska transporteras till en vän eller till en släkting i samband med flytten.

Därefter hjälper vi till att demontera ner allt som är otympligt så att det blir lättare att hantera dessa saker.

Vi packar ner det som går att packa ner i flyttkartonger men ser då till att inte packa dessa för tungt då de ska vara lätta att hantera under flytten.

När det är dags för flytten ser vi till att vi packar in allt på vår flyttbil på ett bra sätt så att vi skyddar det vi ansvarar för.

Till vår hjälp har vi olika hjälpmedel som spännband, täcken, filtar, skyddsplast och så vidare. Flyttbilen kör vi naturligtvis på ett säkert och fint sätt så att vi ytterligare skyddar det vi har på bilen.

På den nya adressen kan vår flyttfirma hjälpa till att packa upp och ställa allt i ordning om det önskas. Den gamla bostaden kan vi rengöra om det skulle vara aktuellt.

RUT-avdraget är till stor hjälp för den som ska flytta, men även för en flyttfirma då avdraget betyder mycket för jobben i flyttbranschen då fler får råd att anlita hjälp vid en flytt, i exempelvis Kalmar.

Avdraget innebär att arbetskostnaden reduceras med 50% vilket har en stor påverkan på totalpriset för en flytt.

Kan alla använda sig av RUT-avdraget vid en flytt?

Ja, men kravet är att personen ifråga måste ha en inkomst då avdraget bygger på att reducera inkomstskatten.

Det måste också vid en flytt finnas ytterligare avdrag att nyttja. Det här är oftast inget problem vid en lokal flytt i Kalmar under förutsättning att avdraget inte nyttjats i stor omfattning tidigare under året.

Kontrollera gärna med Skatteverket hur det ser ut i just ditt fall nu när du planerar din flytt i Kalmar och kanske funderar på att hyra in en flyttfirma i området.

Oftast brukar det som nämnts inte vara något problem då max avdrag är 75000 kr per år och finns det två personer på samma adress (folkbokförda) gäller det dubbla.

Om du har frågor på RUT-avdraget inför din flytt i Kalmar med omnejd är du välkommen att kontakta vår flyttfirma så hjälper vi till.

Trafiktillstånd måste finnas vid en flytt eller en transport i exempelvis Kalmar.

Tillståndet betyder att flyttfirman har tillstånd att frakta gods ute på vårt vägnät.

Ibland kan det vara frestande att anlita en flyttfirma med lågt pris men som kanske inte har trafiktillstånd och kanske inte heller ansvarsförsäkring.

Chansa inte med det här då det i värsta fall kan få mycket tråkiga konsekvenser.

Saknas trafiktillståndet kan det gå så illa att ett försäkringsbolag inte godkänner en eventuell skada om inte trafiktillståndet finns på plats.

Saknas ansvarsförsäkring är ersättningen naturligtvis noll om inte flyttfirman själv kan lösa ersättningen.

Alla seriösa flyttfirmor i Kalmar har trafiktillståndet vilket innebär en trygg flytt.

Naturligtvis hjälper vi alla i Kalmar som har ett behov av våra tjänster inom flytt och transport samt övriga tjänster.

Vi hjälper regelbundet olika företag, kommuner och alla övriga med behov.

Så om du eller ni har ett behov av hjälp vid en kontorsflytt, en butiksflytt eller kanske vid någon annan typ av företagsflytt hjälper vi gärna till.

Då vi är flexibla hjälper vi även till vid de tider som passar er allra bäst så att störningar i verksamheten undviks så långt det går.

Kontakta oss gärna vid ett behov av flytthjälp, transporter eller andra närliggande tjänster i Kalmar.

Vi är intresserade av både enstaka uppdrag och långvariga samarbeten.