Två flyttlastbilar utanför bostad

Flyttfirma Västerås

Välkommen till vår flyttfirma, en pålitlig och etablerad aktör inom flyttbranschen i Västerås.

Vi erbjuder hjälp med din flytt på dina villkor och vi är lyhörda för dina unika behov och önskemål.

När du anlitar vår flyttfirma i Västerås kommer du att känna dig trygg under hela flytten samtidigt som den kommer att vara smidig och till ett bra pris.

Försäkrat och tryggt

Trafiktillstånd och seriöst

50% RUT-avdrag på arbetet

Lång erfarenhet av flytthjälp

Goda omdömen från kunder

Gratis prisförslag

Varför välja oss?

Hos vår flyttfirma i Västerås hittar du alla flyttjänster som tänkas kan oavsett om du är en privatperson eller ett företag. Vi har inga begränsningar sett till flyttens omfattning, svårighetsgrad eller dina önskemål. Då vår flyttfirma har lång erfarenhet av branschen vet vi hur en flytt ska planeras och genomföras utan att onödiga störningar uppstår.

Vi ser till att flytten genomförs på ett bra och smidigt sätt för att minimera stress och oro under själva flytten. Om vi får veta lite om just din flytt kan vi gemensamt komma fram till en lösning som är optimal samtidigt som vi kan ge dig en bra flyttoffert och ett bra upplägg. Vår flyttfirma i Västerås ser till att hela flytten löper på effektivt och smidigt – för din trygghet.

Våra flyttgubbar bredvid en av våra lastbilar

En trygg flytt med oss i Västerås

Vår flyttfirma i Västerås ger dig en seriös, trygg och prisvärd flytt där vi anpassar oss efter dina unika behov.

Vi tar hand om bohaget eller inventarierna på absolut bästa sätt när vi bär och packar in på vår flyttbil, allt för att undvika onödiga skador som kan uppkomma vid en oförsiktig hantering i samband med en flytt. Trots det kan ju ändå oförutsedda händelser inträffa, även om det är sällan förekommande. Men i sådana sällsynta fall träder vår flyttförsäkring och vårt försäkringsbolag in och ersätter er. Naturligtvis har vi ansvarsförsäkring och alla övriga försäkringar för att kunna bedriva flyttverksamhet – för er och vår trygghet.

Som seriös flyttaktör har vi naturligtvis trafiktillstånd för godstrafik via Transportstyrelsen. Detta tillstånd är mycket viktigt för att allt ska gå rätt till vid en flytt. Skulle det hända en olycka kan faktiskt försäkringsbolaget neka ersättning om detta tillstånd saknas. Så anlita aldrig en flyttfirma som saknar trafiktillstånd.

Som flyttfirma i Västerås är vi på Flytt & Städ AMA Sverige AB alltid redo att hjälpa till med flytten. Vi har de resurser som krävs, bred kunskap och flerårig erfarenhet från alla förekommande tjänster inom flyttbranschen. När du anlitar oss kan du vara säker på att vi har vad som krävs för en smidig flytt.

RUTAVDRAGET

Från och med den 1 augusti 2016 gäller rutavdrag för flyttjänster.

Rutavdraget gäller endast privatpersoner. Företag, föreningar, statliga eller kommunala bolag samt dödsbo har inte rätt till rutavdrag, vid exempelvis en flytt i Västerås.

Tre flyttlastbilar

Flytthjälp till fast pris i Västerås

Flytt & Städ AMA Sverige AB erbjuder alltid flyttofferter med fast pris för din flytt i Västerås, inga dolda kostnader tillkommer.

När du anlitar vår flyttfirma väljer du exakt vad du vill ha hjälp med och hur mycket du vill att vi gör av själva flytten, vi är behjälpliga på den nivå av insats du önskar.

Vi erbjuder flera olika närliggande tjänster i Västerås utöver vanlig flytthjälp så som:

  • Flyttpackning
  • Utlandsflytt
  • Pianoflytt och tungflytt
  • Olika transporter
  • Bortforsling

Välkommen att höra av dig till oss med dina unika önskemål och krav så ger vi dig ett bra pris på din flytt med en kvalitetsgaranti genom hela flytten. En effektiv, smidig och trygg flyttfirma i och omkring Västerås.

Flytt & Städ AMA Sverige AB
Jakobsgatan 61
724 64 Västerås

En av våra vanligaste tjänster i Västerås är bohagsflytt åt privatpersoner.

När det gäller bohagsflytt kan vår flyttfirma hjälpa till med alla möjliga olika moment vid en flytt. Vi anpassar oss naturligtvis efter den budget och de önskemål som finns inför flytten.

Ibland hjälper vi till med hela flytten och vid andra tillfällen hjälper vi enbart till med vissa moment av flytten.

Vid en stor flytt i Västerås är det bra att först reda ut vad som ska flyttas med till den nya adressen och vad som inte ska flyttas med. Vissa saker kanske ska skänkas bort, säljas eller kasseras.

Vi kan hjälpa till om detta kräver någon form av transport till exempelvis en släkting eller till kommunens återvinning, om något ska kasseras.

När vi anlitas för hela flyttpackningen demonterar vi allt så som lampor i taken och lampetter på väggarna, vi plockar ner gardiner, vi plockar ner hyllor och så vidare. Vissa möbler som är väldigt tunga kanske går att skruva isär för lättare hantering under flytten.

Allt som kan packas ner i flyttlådor packas lämpligen ner där. Det är viktigt att inte packa dem för tunga då det bör vara lätt att bära flyttlådorna under flyttens gång.

För att skydda allt under flytten använder vi skyddsplast, bubbelplast, spännband, täcken, filtar och så vidare. Allt för att undvika onödiga fläckar och märken.

När vi bär är vi försiktiga så att vi inte stöter emot något så att skador uppstår. På flyttbilen lastar vi in allt på ett bra sätt så att lasten ligger stadigt och fint.

Naturligtvis kör vi vår flyttbil på ett försiktigt sätt för att ytterligare skydda allt det som vi under flytten ansvarar för.

Väl framme på nästa adress kan vi där hjälpa till att packa upp och ställa allt i ordning om det önskas av oss. Den gamla bostaden kan vi rengöra om det skulle vara aktuellt.

Det här var ett exempel på hur en stor flytt i Västerås kan se ut. Kontakta oss gärna och berätta om din flytt så kan vi säkert komma fram till ett passande upplägg.

Naturligtvis hjälper vår flyttfirma i Västerås även företag, kommuner och andra offentliga beställare, föreningar och så vidare.

Då vi är flexibla kan vi hjälpa till när det passar er bäst. Det betyder att vi kan vara behjälpliga även utanför ordinarie arbetstider som kvällstid och helger.

Exempel på det vi kan hjälpa till med kan vara en kontorsflytt i Västerås, en flytt av en butik, flytt av en restaurang och så vidare.

Vi kan även hjälpa till med olika typer av transporter där vi exempelvis kan hjälpa er att leverera ut något till en av era kunder om ni själva saknar tid vid det aktuella tillfället.

Vi är öppna för alla typer av upplägg och vi hjälper gärna till vid enstaka tillfällen. Men skulle det vara så att intresse finns för ett längre samarbete så ser vi fram emot det.

Kontakta oss gärna för en diskussion.

RUT-avdraget betyder att arbetskostnaden reduceras med 50%, vid exempelvis flytthjälp av en flyttfirma i Västerås.

För att kunna nyttja RUT-avdraget vid en flytt måste det finnas en inkomst. Det betyder att när deklarationen ska göras för det aktuella året ska det finnas en inkomst att ställa avdraget mot.

Maximalt avdrag som varje person kan göra under ett år är 75000 kr och finns det två personer på samma adress gäller 150000 kr. Dessa båda personer ska i så fall vara folkbokförda på adressen.

Om det är så att avdraget använts tidigare kan det vara bra att kontrollera ytterligare avdragsmöjligheter när du tänker anlita en flyttfirma. Det här brukar dock inte vara något problem vid en lokal flytt men gäller det en långväga stor flytt kan det vara klokt att undersöka saken.

Speciellt viktigt kan det vara om avdraget nyttjats i stor omfattning under innevarande år. En lokal flytt inom Västerås kostar dock bara bråkdelen av de summor som nämndes ovan.

Om det finns frågor eller funderingar på RUT-avdraget i samband med en flytt inom Västerås eller utanför Västerås är det bara att kontakta oss.

Alla seriösa flyttfirmor i Västerås har naturligtvis trafiktillstånd för yrkesmässig godstrafik.

Tillståndet utfärdas av Transportstyrelsen och tillståndet går att kontrollera via deras hemsida, inför din flytt.

Det är viktigt att kontrollera tillståndet för om det händer en olycka vid en flytt som kräver ersättning kan det faktiskt gå så illa att försäkringsbolaget nekar ersättning.

Så anlita ingen flyttfirma som saknar detta tillstånd, det är inte värt risken om priset skulle vara lågt i förhållande till andra flyttofferter.

Det är även så att den som beställer en flytt faktiskt har ett ansvar att kontrollera tillståndet. Beställaransvar heter det och det går att läsa om på Transportstyrelsens hemsida.